Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2009 00:25 - Манифест
Автор: kolibri Категория: Лични дневници   
Прочетен: 861 Коментари: 2 Гласове:
0




С какво да започна, омръзна ми, омръзна ми да слушам от всякъде:” Хайде нещо да направим, хайде някой да ни поведе, не искаме вече, не можем......” едни вопли едни желания но някой все пак да вземе камъка и да хвърля по гадната и тъпъ курва (мразена общо всеобхватно по подразбиране) управленска в момента коалиция. Да убием удушим да разстреляме, да.... но всички заедно. И все някой иска.

            Проблемът обаче не е само тук и в нея, никой не казва аз ще им.... обичам сините ливади, разхождам краставите кучета, ще продължавам да им вярвам....

До кога бе?!

Ето тук и сега ще разпиша един манифест за решение не само на местните, но и на глобалните проблеми...

 

М А Н И Ф Е С Т

 

 

1.      Масово напускане на работа.

На кого му е нужно да работи за някой друг, докога ще се мъчим борейки се със зъби и нокти да реализираме нечии чужди мечти, печалби, за да осигурим насъщния си? Да припадаме от ужас и  в неизвестност дали утре ще сме на работа, за какво и за кого?!. Нали правото на избор е наше нали уж сами ковем/градим съдбата си?!

Нали всички ние поддържаме с действието/бездейстието си тази система?

При такава ситуация, е възможен банкрут на държавата, но то пък една държава... В тоя вид се вижда, дори не е нужно цялата Европа да ни го показва, но това не е само за българия а за целия свет. А да кажат всички държавници ако никой не произвежда и не продава пшод тяхното лого, какви бюджети и пари ще правят, а?!

Ще взимали от банките. А банките от къде, ще правят едни кухи пари? Ще печатат на воля, нека но на кого ще ги дават, ако никой не ги иска?

Парите няма да бъдат самоцел, нима на вълците и трябват пари?

2.      Производство за задоволяване.

Верно тук на много паразити, продавци, това няма да хареса, но нали в крайна сметка ние така и така работим, само и само за да задоволяваме, ту самото си съществувание, а някой най - дребните си и егоистични капризи ( за тези вторите нямам решение в момента, но ще поговорим по късно). Някой колкото и да се мъчат не могат да докарат дори и до оцеляване, не защото са некадърни, (все пак всички сме хора, самото превъзходство на еволюцията), но системата ги довежда до абсолютен крах. Непригодни, неее не съм съгласен всеки може с нещо да е полезен, не всеки може да убива малки тюленчета за да облече в кожите им някоя безмозъчна фръцла ( тя сама по себе си не е виновна)  виновни сме ние а не  парите и с които парадира (пари и до това ще стигнем), които казваме: тя има нормално е да е повече от нас, нормално е да притежава(?!), а всички други да скимучат жално точейки лиги от страни....

Момент, може би това прилича на комунизъм, изобщо не ми пука...

Ако някой, а в повечето случай никой не може да живее сам, освен ако не е решил, ще се организират комуни/общности в които всеки ще дава каквото може от себе си. Ако някой започне да обсебва производството ще бъде наказван от всички, също както и ако някой не работи.

3.      Банките – банките ще фалират, също както и правителствата.

Какво може да им даде нчкой който няма нищо, те няма да му дадат, но пък защо му е на някому нещо ако просто съществува, не е гладен има покрив над главата си и може да създаде потомство?

Трудно ще е, най трудно ще е за тези свикнали с привилегиите, свикнали с това прите да им разрешават проблемите, но все пак можем да се справим и без такива паразити ;).

Вярно това изглежда като утопия, като връщане към първобитното, животинското, но не сме ли всички едни животни, на които еволюцията е дала мисъл и „разум”? започнали сме всичко преди хияди години търсейки победа и свобода, и в крайна сметка сме се превърнали в роби на измислени правила, номенклатури и каквото още се сетим....

 

Може да е крайно/ нереално/утопично, но макар и не изказано много стройно на мен ми изглежда осъществимо.

Ако искаме да направим нещо, трябва да спрем да робуваме на системата. Ние сами ковем и окачваме оковите си, такива каквито никой друг не може да ни сложи.

 ......................................
Приемам критики за да го развия.

 





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viki02 - Ся, първо, излишно променяш при...
25.06.2009 10:38
Ся, първо, излишно променяш призива на Иисус. Той е защитил курвата с основание. Истината е, че това е жена, която прави секс. Къде е мъжът или мъжете, които също трябва да са с нея, за да ги замеряме с камъни? Каква й е вината, която не е споделена с мъж, след като е ... курва?

Намесваш двете теми, няма лошо, но не мърси курвата излишно. Не е справедливо.

Колкото до управленската "курва" - не бих искала пак заради курвите мъже в женски род да се обиждаме!, но ... ти си знаеш, - то тя е , както казах, от мъже, при това пошли. Решение има. Верно, то трябваше да дойде преди, когато крадяха и окрадоха спестеното при ... социализма! Това са фактите. Окрадоха създаденото с безплатния труд на нашите роднини.
А може би твоите роднини са били от крадящите политици? Моите са работили безплатно за по-добро бъдеще. Не само по съботници и бригади.


Никой не е виновен на хората, че не искат да си решат проблемите. Едно предприятие само от работници, които да си поделят печалбата, би ги направило по-силни. След това още едно и така... за политиците ще останат само дрогата и порнографията. Тогава е лесно да ги притиснеш в ъгъла.

Но... ние сме овцете, които мълчаха, когато имаше какво да пазят, а сега се вдигат, защото е време да се формира работническата класа на капитализма. Нали се върнахме 100 години назад и трябваше пак да станем маймуни, а не образовани работници. Ех, ако всички бяха чели политикономия, икономика и прочее.

Ето, призовавам. Четете икономика. ИМа добри книги, които обясняват, как са ви наденали ХОМОТА. Защото трябва да се изправят разбиращи люде срещу ТЯХ.
Ония са малко и лесно се посират от страх за гнусната си кожа.
Но днес можем само да работим върху себе си - началото на пътя - за да ги свалим утре. С бунт само ще сменим едни с други и ще умрат невинните работници, защото страхливците са се подсигурили с охрана - военни, полиция и прочее, които НЕ работят за народа.

Все пак е приятно да видя, че сериозно си приел темата.
Ако е по политиците, а не по курвата, да, първият камък трябва да се хвърли, после втори и така...
цитирай
2. kolibri - :)
25.06.2009 13:21
Най малко пък съм мислил за курвите...
що се отнася до роднините, нямам такива, в политиката де, а пък и аз съм толкова смотан, че едно захарче не мога да открадна от лавката ;)
Радвам се че съм привлякал интереса ти, и благодаря за коментара.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolibri
Категория: Лични дневници
Прочетен: 586043
Постинги: 350
Коментари: 448
Гласове: 1705
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930